Masterclass informatie

Data

8 februari 2025
Weteringschans 74, Amsterdam,
10.30 -17.00 uur

+ online super- en intervisie 4 maart 2025
19.00 – 21.15 uur

Leiding: Patricia Deiters-Rahusen

 

Masterclass Basis interventies uit de Verbeeldingstoolkit 3.0

8 februari 2025

De verbeelding is het bijzondere psychische domein dat ingeschakeld kan worden voor zelfversterking, voor herstel en welbevinden bij een crisis of bij een chronische ziekte en voor het in algemene zin vergroten van veerkracht en zingeving in het leven. Iedereen bezit dit zelfversterkend vermogen.

In de verbeeldingstoolkit zit laagdrempelig ‘gereedschap’ om effectief de verbeelding en eenvoudige creatieve expressie aan te wenden. Het bevat een breed scala van toegankelijke interventies (oefeningen).
In de masterclass worden twee van de belangrijkste interventies uit de verbeeldingstoolkit behandeld, beoefend en gesuperviseerd.

Meer over de verbeeldingstoolkit: www.verbeeldingstoolkit.nl.
Op deze site is naast informatie over de inhoud en het gebruik, het cursusboek en reviews o.m. ook een video waarin zes personen hun ervaringen vertellen en tonen met de verbeeldingstoolkit.

Doelgroep
Psychotherapeuten, psychologen, vaktherapeuten, counselors, coaches, supervisoren, trainers, CAM-therapeuten, psychosociaal werkenden of anderen die mensen procesmatig begeleiden.
Voorwaarde voor deelname is een HBO-, universitaire of vergelijkbare vooropleiding. Bij twijfel over uw vooropleiding kunt u contact opnemen.

Wetenschappelijk onderzoek
Onder leiding van prof. dr. Hans Alma van de Universiteit voor Humanistiek werd een pilotonderzoek verricht naar de werking van de Verbeeldingstoolkit 3.0. bij kanker.
Klik hier voor het verslag.

De verbeeldingstoolkit is ontwikkeld in samenwerking met deskundigen uit meerdere disciplines in de zorg en counseling en met de stichting Kanker in Beeld, www.kankerinbeeld.nl.

Aanbevolen literatuur
– Lombard, C.A. (2020). The Art of Healing. Therapy Today. June 2020, 30-33. Explores how imagery and artistic expression can help clients cope with cancer.
– Taal, J. (2017). Cursusboek Verbeeldingstoolkit 3.0
– Taal, J. (2019). Drie stadia van imaginatie
– Taal, J. (2022). Imagery in Therapy, Counselling and Coaching
Alle literatuur is te downloaden van https://www.imaginatie.nl/achtergrondartikelen

Contacturen: 7 uur
Studiebelasting: 12 uur

Leiding: Patricia Deiters-Rahusen

Data en tijden

Zaterdag 8 februari 2025 10.30 – 17.00 uur op locatie Weteringschans 74, Amsterdam.

+ online super- en intervisie op dinsdag 4 maart 2025 19.00 – 21.15 uur

Deze masterclass is onderdeel van de Leergang Imaginatie Expertise.
De masterclass kan ook afzonderlijk gevolgd worden.

Kosten
€ 235,-

De leergang en de masterclasses zijn vrijgesteld van BTW.

Minder-draagkrachtigen kunnen een beroep doen op het Steunfonds. Een aanvraag hiertoe dient bij de aanmelding voorafgaande aan de module gedaan te worden.

Inschrijven

Inschrijven voor deze masterclass doet u door ons een email te sturen met uw naam, adres, email, telefoongegevens en indien van toepassing de beroepsvereniging waarvan u lid bent: mariannemartens@imaginatie.nl

50% reductie bij herhaling
Het is vaak zinnig en nuttig om deze masterclass te herhalen. Bij herhaling van deelname ontvangt u 50% korting op de kosten van deelname.

Accreditatie leergang

SNRO: 0,4 EC; 4 EC voor de gehele leergang Imaginatie Expertise
Register Vaktherapie: 75 PE punten voor de gehele leergang Imaginatie Expertise
NVPA

 

Reglement, voorwaarden en procedures