Lezing-workshop Essenties van imaginatie’

Levenskunst en imaginatie

Essenties van imaginatie voor persoonlijke ontwikkeling en therapie
Over de drie stadia van imaginatie

Het beeldend vermogen is niet iets wat aangeleerd is, het is aangeboren. Een nog mooier woord is ‘ingeschapen’. Verbeelden is wat de mens voortdurend doet, net als ademen. Met imaginatie kan je het beeldend vermogen bewust gaan gebruiken, voor je ontwikkeling en voor het zin en richting geven aan je leven.

Verbeelden, imagineren, is een kernfunctie van de psyche. Elke actie, elke nieuwe ontwikkeling wordt aangestuurd door het beeld ervan. De innerlijke beeldenwereld is dan ook de centrale arena van wie we zijn en van onze mogelijkheden. En het geeft toegang tot het domein van de creativiteit, daar waar de mens het meest vrij is.
Imaginatie gaat over hoe je kunt navigeren in die binnenwereld. Je kan ermee ontdekken wat er bij je van binnen zit – drijfveren, verlangens, complexen, trauma’s, potenties en talenten – en hoe je kunt leren dat te gaan coördineren.

Lees meer erover in het artikel ‘De drie stadia van imaginatie’.

In deze lezing-workshop voert Jan Taal je via prehistorie, neuropsychologie en imaginatie-belevenissen van mensen in de 21ste eeuw naar de drie stadia van imaginatie en wordt de toehoorder uitgenodigd om dat ook zelf te gaan ervaren tijdens deze middag.

Datum en tijd van deze lezing-workshop worden nog bekend gemaakt.

Course Information
  • Timings:
    datum in 2019 wordt nog bekend gemaakt
Instructors
Jan Taal

Related Courses