Innerlijke bronnen en veerkracht met archetypische imaginatie

Vitaliteit is een groot mysterie. Wat is die glans in de ogen, waar komt die vandaan?
Kunnen we het opwekken, stimuleren, uitnodigen, vinden? En is dat te coachen?

In deze module exploreren we de innerlijke bronnen en potentie tot veerkracht die er in ieder mens aanwezig is, middels drie archetypische imaginaties,  de levensbron, de levensboom en het domein van de dood.
Wat het laatste betreft, de dood wordt in nagenoeg alle spirituele tradities in de wereld beschouwd als de grootste ontmoeting met wat en wie we werkelijk zijn. Een ontmoeting die zingeving en veerkracht kan opleveren voor de uitdagingen in het leven en voor in coachingsprocessen waarin de existentële dimensie een prominente rol inneemt.

Doel

Na afloop van de module heeft de cursist zicht gekregen hoe zij/hij de imaginaties m.b.t. de levensbron, de levensboom en de dood in een coachingsproces kan toepassen.
De cursist heeft inzicht en vaardigheid opgedaan ten aanzien van de archetypische, spirituele dimensie van imaginatie.

Doelgroep

Coaches, therapeuten, supervisoren, trainers en anderen die mensen procesmatig begeleiden.

Programma

Algemene informatie
Het onderricht is praktijkgericht. Naast theorie- en praktijkbesprekingen is er demonstratie, instructie en vindt het met elkaar oefenen van de deelnemers plaats. Theorie en inzicht worden steeds gekoppeld aan het ervaren van imaginatie. Naast het vakkundig leren beheersen van de technieken van imaginatie, krijgen de verschillende begeleidingswijzen en attitudes veel aandacht.

De module ‘Innerlijke bronnen en veerkracht met archetypische imaginatie’ vormt onderdeel van de fase I van de Leergang Imaginatie, maar is ook apart te volgen.

Meer over het archetype van de dood

Literatuur

Datum

3 & 4 oktober 2020

Tijd en locatie
Tijden: Zaterdag 10.30 – 17.00 uur; zondag 10.00 tot 16.30 uur.

Locatie: Weteringsschans 74, Amsterdam

Aantal deelnemers: maximaal 16
Contacturen: 12 uur; Studie-uren: 3 uur
Studiebelasting: 15 uur; 0,5 EC

Leiding: Jan Taal

Accreditatie SNRO, NVPA
Bij SBK, FVB en NBVH zijn de accreditaties aangevraagd..

Kosten

€350,-

De modules en cursus-activiteiten zijn vrijgesteld van BTW.

Na de module wordt er na 3 tot 5 weken een facultieve supervisie aangeboden over toepassingen van het geleerde (voor het gereduceerde tarief van € 40).

Inschrijven
Inschrijven voor deze module doet u door ons een email te sturen met uw naam, adres, email en telefoongegevens: mariannemartens@imaginatie.nl

Reductie
Indien voor meerdere modules tegelijkertijd wordt ingeschreven ontvangt men 10% korting op het totaal. Indien voor de gehele Leergang Imaginatie Fase I (tegelijkertijd) wordt ingeschreven ontvangt men 15% korting op het totaal.

Steunfonds
Minder-draagkrachtigen kunnen een beroep doen op het Steunfonds. Een aanvraag hiertoe dient bij de aanmelding voorafgaande aan de module gedaan te worden.

Accreditatie
is in aanvraag bij beroepsverenigingen.

Reglement, voorwaarden en procedures

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Course Information
  • Timings:
    3 & 4 oktober 2020
Instructors
Jan Taal

Related Courses