Verhalen en Imaginatie

Doel
Het zelf ervaren en leren gebruiken van verhalen als creatieve werkvorm in de begeleiding van cliënten.

Doelgroep
Coaches, supervisoren, therapeuten en counselors.

Verhalen en Imaginatie

Verhalen vertonen dezelfde structuur als de levensloop en persoonlijke ontwikkelingsweg van de mens. Daarom zijn verhalen ook zo geschikt om mee te werken in trajecten waarin cliënten begeleid worden. Cliënten zijn niet zonder reden bij jou aan tafel gekomen. Vaak zijn zij vastgelopen in het verhaal dat ze over zichzelf en de wereld vertellen. In het contact met de begeleider ontstaat ruimte om een andere visie op dat verhaal te ontwikkelen. Voor het oplossen van de problemen op onze levensweg beschikken we allemaal over een bron met een enorm creatief potentieel om ons te helpen. In dit onbewuste deel van onszelf wordt de taal van symbolen, metaforen, verhalen, mythes, archetypische beelden gesproken. Als begeleider help je je cliënt om daarmee in contact te komen.

In deze workshop komen de volgende thema’s aan de orde:
-De Reis van de Held
-Het maken van metaforen
-Het schrijven en vertellen van (persoonlijke) verhalen

Na deze dag weet je hoe je met verhalen kunt werken in de begeleiding van cliënten. Ook heb je ervaren hoe het ontdekken en delen van persoonlijke verhalen je verbindt met je eigen bron en met anderen.

Lees het hoofdstuk van Petra van Oudenaarde: Narratief Coachen – verbinding tussen verhalen en loopbaancoaching uit het boek Vertel! – een boekje open over verhalen vertellen (Uitgever Vertelacademie, Utrecht, 2017).

Leiding: Petra van Oudenaarde
Datum: zaterdag 29 september 2018
Tijd: 10.00 – 17.00 uur
Locatie: Coachhuis Oorsprongpark 7, 3581 ET in Utrecht

Kosten: € 145,-

Reductie

Deze module vormt onderdeel van de cyclus Expressieve werkvormen en Imaginatie in therapie en coaching. Indien de andere modules van de cyclus ook gevolgd worden is er 25% reduktie.

Vrijstelling van BTW
Er wordt geen BTW in rekening gebracht

 

Inschrijven
Inschrijven voor deze module doet u door ons een email te sturen met uw naam, adres, email en telefoongegevens: office@imaginatie.nl

 

Annulering:
Klik hier voor het Reglement voorwaarden en procedures.

Steunfonds:
Minder-draagkrachtigen kunnen een beroep doen op het Steunfonds. Een aanvraag hiertoe dient bij de aanmelding voorafgaande aan de module gedaan te worden.

Course Information
  • Timings:
    zaterdag 29 september 2018
    10 - 17 uur

Related Courses