Marian Kramers

daadwerkelijk vormgeven activeert de samenwerking tussen hoofd, hart en handen

Marian Kramers (1951), supervisor, coach, beeldend therapeut en zondags-kunstenaar.

Tijdens het creëren van een beeld geef je vorm aan gedachten en gevoelens. Laat je erdoor verrassen en ontdek!

In een therapeutische- of leersituatie kan je werken aan vragen en problemen via het maken van tekeningen, schilderingen of beelden. Het daadwerkelijk vormgeven activeert de samenwerking tussen hoofd, hart en handen. Er komt een innerlijke dialoog op gang, een creatief proces, dat leidt tot het in beeld brengen van innerlijke gevoelens en gedachten waar tot dan toe nog geen vorm of woorden voor bestonden. Zo wordt er een brug gelegd tussen de eigen binnenwereld en de buitenwereld, van het onbewuste naar het zichtbare, en naar communicatie met de ander. Wanneer je een beeld maakt van een lastig gevoel of situatie, krijg je er meer zicht open ben je al op weg naar meer grip.

“Imaginatie heb ik leren kennen en gebruiken als een methode om snel en doeltreffend contact te maken met mijn binnenwereld. Het beeld is de drager, het voertuig, van mijn gevoelens, gedachten en drijfveren. Ik merk dat dit ook voor de cliënten zo werkt. Een beeld kan een opening zijn naar inzichten en een gewenste verandering in gang zetten met soms diepgaande gevolgen”.

Vanaf 2003 superviseert en coacht Marian voornamelijk mensen die beroepsmatig met mensen werken. Vanuit haar jarenlange ervaring als beeldend therapeut heeft zij het werken met beeldende werkvormen en imaginaties geïntegreerd binnen andere begeleidingsvormen. Veel van haar klanten zijn vaktherapeut en/ of werkzaam met clienten met trauma gerelateerde problematiek.

Zij heeft ruim 35 jaar ervaring als beeldend therapeut binnen een GG instelling. Haar specialisatie is het werken met volwassenen die te kampen hebben met ernstige trauma’s uit hun kindertijd.

Haar supervisoren opleiding deed zij aan de Hanze Hogeschool in Groningen. In 2009 en 2010 volgde zij de Leergang Psychosynthese & Imaginatie in coaching aan de School voor Imaginatie in Amsterdam. Zij is er nu gastdocent.

Voor supervisoren en psychotherapeuten verzorgt zij workshops over het gebruik van imaginatie en beeldend werken binnen therapie, supervisie en andere begeleidingsvormen.

 

 

Staff Information
Stay in Touch

Courses Taught