Lezing-workshop
Levenskunst en imaginatie

Data

Woensdag 1 september 2021

19.00 – 21.30 uur

Online

Presentatie

Jan Taal

Levenskunst en imaginatie 

Online lezing-workshop

De drie stadia van imaginatie en de dynamiek van zelfontplooing

Imaginatie geeft niet alleen een beeld van wat mensen bezielt, het geeft mensen de kans daar op een organische en creatieve wijze invloed op uit te oefenen (Joop Krop)

De innerlijke beeldenwereld is de centrale arena van wie we zijn en van onze mogelijkheden. Met imaginatie kun je leren navigeren in die binnenwereld. Je kan ermee ontdekken wat er bij je van binnen zit – drijfveren, verlangens, complexen, trauma’s, potenties en talenten – en je kunt leren dat te gaan coördineren en jezelf ermee te gaan ontwikkelen.

Het beeldend vermogen is niet iets wat aangeleerd is, we hebben het allemaal, het is aangeboren. Een nog mooier woord is ‘ingeschapen’. Verbeelden is immers wat de mens voortdurend doet, net als ademen, het is een kernfunctie van de psyche en bepaalt ons gedrag en beleving continu.
Elke actie, elke nieuwe ontwikkeling wordt aangestuurd door het beeld ervan. Reclamemakers, beïnvloeders op elk gebied en goede leraren gebruiken het voortdurend. Met imaginatie kan je zelf bewust je beeldend vermogen  gaan gebruiken, voor je ontwikkeling en voor het zin en richting geven aan je leven.

In deze lezing-workshop voert Jan Taal je via prehistorie, neuropsychologie en imaginatie-belevenissen van mensen in de 21ste eeuw naar de drie stadia van imaginatie en word je uitgenodigd om het ook zelf te gaan ervaren tijdens deze workshop.

Bestemd voor zowel iedere belangstellende als ook voor professionals in coaching en therapie.

Lees meer erover in het artikel ‘De drie stadia van imaginatie’.

Datum en tijd

Woensdag 1 september 19.00 – 21.30 uur

Online

Kosten

€15,00

Deze cursus-activiteit is vrijgesteld van BTW.

Inschrijven

Inschrijven voor deze lezing-workshop doet u door ons een email te sturen met uw naam, adres, email en telefoongegevens (voor elke deelnemer die u inschrijft): mariannemartens@imaginatie.nl