Docenten

Petra van Oudenaarde

´Als kind zat ik op verjaardagen bij ons thuis stil te genieten zodra de verhalen over mijn (over) grootouders en andere familieleden op tafel kwamen. In het West-Fries, sterk overdreven en humoristisch verteld door vooral mijn vader, leerde ik zo een bont gezelschap mensen en dus ook mijn eigen geschiedenis kennen.’

Vraag me wie ik ben en ik vertel je een verhaal. Maar welk verhaal vertel ik je dan? Wordt het een verhaal over mijn familiegeschiedenis? Of een opsomming van mijn werkervaring? Ik ben net als iedereen een verhalend wezen en besta dus uit allerlei verhalen die tezamen mijn identiteit vormen. Tenminste, zoals ik het zelf zie op dit moment en erover vertel. Eigenlijk ben ik mijn eigen verhaal; een verhaal dat voortdurend in ontwikkeling is, soms vastloopt maar ook weer herschreven kan worden.

Als loopbaanprofessional, trainer en coach hou ik me bezig met werk gerelateerde vragen van mensen en organisaties. Ik ondersteun medewerkers bij persoonlijke groei en professionele ontwikkeling. Daarbij maak ik gebruik van de (levens)verhalen van mijn klanten die mij telkens weer ontroeren. Het èchte leven is vaak wonderlijker dan welk boek of film dan ook.

Later begon ik met het leren vertellen van verhalen. Toen ontdekte ik dat de structuur van een verhaal hetzelfde patroon vertoont als de ontwikkelingsweg van een mens. Het was als een kwartje dat met een enorme kracht op zijn plaats viel!

´Verhalen houden mensen een spiegel voor die hen helpt bij het vinden van antwoorden op vragen over hun eigen levensloop of loopbaan´.

´Mensen in contact brengen met hun eigen verhaal, dat inspireert me’.

Petra werkt als zelfstandig loopbaanprofessional, coach en trainer met verhalen.
Contact: info@bureaulabyrint.nl
Petra op Linkedin