Workshops

Datum

Zaterdag 4 februari 2023
14.00 – 16.30 uur

 

Presentatie

Jan Taal en Machteld Meijer

Verwerken, veerkracht en zingeving
m.b.v. de Verbeeldingstoolkit 3.0

Mobiliseer je innerlijke krachten

 

Bestemd voor mensen met kanker of een andere chronische ziekte en naasten

Gratis online workshop
Zaterdag 4 februari 2023
14.00 – 16.30 uur

Met eenvoudige oefeningen kun je de buitengewone kracht van de verbeelding mobiliseren voor het vergroten van je welbevinden en het versterken van je veerkracht en zin in het leven. In de workshop zullen we daartoe twee oefeningen uit de Verbeeldingstoolkit uitvoeren.

De workshop begint met een inleiding over hoe de verbeelding werkt en een kort filmpje waarin ervaringsdeskundigen over hun ervaringen met de Verbeeldingstoolkit vertellen. Daarna doen we de oefeningen en zijn er na elke oefening uitwisselingen van ervaringen in kleine groepjes en daarna een uitgebreide bespreking van de ervaringen.
De workshop eindigt met suggesties en tips hoe je verder kunt gaan met hetgeen de workshop je heeft gebracht en hoe je dat kan toepassen in je dagelijkse leven.

De Verbeeldingstoolkit is ontwikkeld door de Amsterdam School voor Imaginatie.

Wil je meer weten over de Verbeeldingstoolkit?
Op verbeeldingstoolkit.nl staat veel informatie over de toolkit, het gebruik ervan, ervaringen, artikelen uit tijdschriften erover, video’s en reviews en hoe je de verbeeldingstoolkit kunt bestellen als je dat wilt.

Wil je er meer erover lezen:
– Taal, J. (2016). Imaginatie en creatieve expressie bij kanker. Tijdschrift Positieve Psychologie. nr. 2. april. 72-80.
– Taal, J. (2003). Verbeeldingsprocessen en de verwerking van kanker. Beeldende therapie en imaginatie. Uit het boek bij de manifestatie Kanker in Beeld 2003.
Cursusboek Verbeeldingstoolkit 3.0.

NB Er is ook een volledig Engelstalige versie van de verbeeldingstoolkit, de Imagery Toolbox: imagerytoolbox.com.

Leiding: Jan Taal, gz-psycholoog verbonden aan de Amsterdam School voor Imaginatie en het Cancer Care Center, eveneens in Amsterdam.
Meer over Jan

Kosten: De workshop is gratis

Aanmelden: Stuur ons uiterlijk 2 februari 2023 een email met uw naam, adres, emailadres en telefoongegevens: mariannemartens@imaginatie.nl
Na aanmelding ontvangt u van ons een bevestiging van uw deelname.